Гърция ще разшири програмата си Златна виза“ и ще издава

...
 Гърция ще разшири програмата си Златна виза“ и ще издава
Коментари Харесай

Гърция разширява програмата Златна виза за инвеститори в акции и облигации

 Гърция ще разшири програмата си „ Златна виза “ и ще издава разрешителни за местожителство на вложители от трети страни, които влагат средства в акции, облигации и банкови сметки, а освен в парцели, оповестява вестник „ Катимерини “.
През първите пет години на програмата до 30 август тази година са били издадени 3154 разрешителни за местожителство на жители на страни отвън Европейския съюз, които са вложили в парцели минимум 250 хиляди евро. Инвестираните капитали в парцели въз основа на програмата възлизат на съвсем един милиард евро, сочат данни на министерството на миграционната политика.Сега хората, които влагат най-малко 400 хиляди евро в гръцки скъпи бумаги, също ще получават право на позволение за местожителство за пет години, което ще важи както за тях, по този начин и за фамилиите им.

 

Новите критерии включват вложението на минимум 400 хиляди евро в акции или корпоративни облигации на гръцките капиталови пазари (или 800 хиляди евро в гръцки компании, които не са листнати на борсата, или в съкровищни бонове).

Разрешение за местожителство ще получават и хора, вложили най-малко 400 хиляди евро в държавни скъпи бумаги с матуритет от минимум три години посредством основана в Гърция банка, както и вложители, вложили същата сума във съвместен фонд, открит в страната или в чужбина, който влага извънредно в акции и облигации, търгувани в Гърция, с общи активи минимум три милиона евро.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР